Grattis Åsa !

Note to myself !!!

Grattis Åsa !
-4 kg på en vecka , å du firar det med varma mackor å ett glas cola !!
Grattis det gjorde du bra !!!
Puh att jag inte kan låta bli !!
Varför inte vara glad å tänka !
Fan det gjorde du bra !
Nu tar vi andra veckan , nä förstöra det med dom där onödiga socker bomberna ! Snacka om att förstöra för sig själv !!
Nu kör vi hårt 7 dagar till !!
Skärpning !!!!


Så glad !!!

-4 på en vecka , kan inte vara annat än nöjd !
Mest vätska skulle jag tro

OBS mobil inlägg


Jobb !

Skulle ha haft ledig helg , men pga sjuk kollega på jobbet fick jag ta på mig ett 10 timmars pass idag ! Ja ja fina pengar, å dessutom slutar jag ju kl 19 så det går fint , tråkigt men givande för plånboken nästa lön! 10 timmars extra plus helg ersättning plus kval övertid ;) Var så fruktansvärt sur och grinig i går så jag valde att gå å lägga mig efter middagen, så redan kl 17,30 låg jag i säng. somnade nog redan vid 19! lite chockad att jag lyckades somna, vaknade vid 3 tiden å kände mig pigg! tänkte nu är det väl kört att somna om, men icket det gick fint så när jag skulle upp vid 7,30 så var det inga problem :) Upp å hoppa å iväg på jobbet 9-19. Har ju kvällen kvar iaf, få se om det blir tidig kväll i kväll oxå! Har ju varit ledig nu massor av helger! Riktigt besviken tror ni att vi försök att göra något tillsamans när vi varit barn lediga , nix nix inte det .... Detta måste ändras på, men nu vet jag att jag absolut inte behöver ta ledigt helg pass iaf, för vi gör ju ändå inget, då kan man jobba å tjäna pengar ist! BESVIKEN !!! Veckan har gått bra med maten att hålla sig på de lagliga sidan om kalori intaget :) Å jag säger då att vågen visar ett bra - ner ! iaf i morse :) Men jag ska väga mig i moorgin för det var då jag började med att äta regelbundet så söndagar blir min väg dag ! kommer att lägga in min bild från diagramet på shape up appen som jag har på iphonen! har vägt mig några gånger denna vecka, har lite svårt att hålla mig från det :) Men hoppas på lika fina siffror i morgon! Idag fyller mina underbara barns pappa år !! Grattis till dig !! Längtar utomlands ! Men det får bli i maj nästa år , inte i år. var ju förra året till Turkiet i 1 vecka , helt underbart var det , med bästa underbara vännen Jenny ! Men resan får vänta till nästa år, ekonomin tillåter det inte i år! Boken har fotfarande inte kommit, skit sur över det , brukar gå fort fort från adlibris, men posten verkar vara seg! fick ett sms i tisdags att boken var inlämnad å på väg från posten , men men då kommer den nog på måndag då! Bara att vänta då!! Nä nu jobba på lite! Vilka är in å läser? Fråga på , om det är något ni vill veta :)

Sur och grinig är jag ;(

Vaknade idag å var absolut på mitt sämsta humör!! Vet inte varför känner mig bara fruktansvärt irriterad å sur!! Hoppas det blir bättre under dagen !!

Besviken :(

Jag som väntat å väntat :(
Ingen bok i brevlådan idag :(
Men får den i morgon då !
Bara att vänta då !

Nu sova , ledig helg nu :) skönt ! Men upp tidigt å väcka sonen !


Mobil inlägg !! Längtar !

OBS ! MOBIL INLÄGG GÅR EJ ATT KOMMENTERA !

Jag längtar till kl 16 idag !
Sp blir det te och lus läsa boken jag beställt ! Livet efter GBP !

Jo vi får posten så sent , ganska irriterande , å speciellt när man hela sitt vuxna liv fått posten mellan 10-11 på dagarna , men det var när jag bodde i Västerbotten !
Skämt å sido , vi bor sist på post tantens slinga , bara att invänta den gula faran då !

Marina frågade om jag bestämt mig för GBP !
Svar : jo jag har bestämt mig till 100% ,
Ser ingen annan väg att gå ! Även om jag nu lyckas gå ner med hjälp av shapup appen och många små mål ! Så känner jag mig själv , jag trillar tillbaka till de gamla vanorna snart igen ! Har ingen disciplin :( tyvärr !

Igår mådde jag dåligt som fan ! Blev aldrig mätt , fick i mig nästan alla kalorier som skulle gå in i munnen , all vätska oxå , men ändå ett jävla sug i magen , sugen å hungrig på nåt ! Hade en huvudvärk från helvetet !
Vad kan det bero på ???


Maten

Igår lyckades jag få i mig 6 mål , men hade kalorier över ändå!
Ja det tar väl ett tag att komma in i det!

Sambon ska köpa mig en digitalvåg idag, så det blir lättare att använda appen på telefonen, för det mesta ska skrivas in i gram,

åt igår 1506 kalorier  så jag hade över 183 kalorier att äta!!

än så länge idag  har jag bara fått i mig frukost å lunch , lite stress på jobbet därför har jag inte hunnit med mellanmålet på förmiddagen,
men men , jag slutar strax då blir det mellis när jag kommer hem ;)
ska försöka hinna få i mig allt idag, men det är nog ingen fara om jag inte lyckas eller???

nä nu jobba på ett tag !

skriver mera i morgon!

Gud vad gör en massa ointressanta inlägg!!


Har beställt denna bok idag ;)

Efter en Gastric By Pass-operation 

Grupp informationen om GBP

Marina ville att jag skulle berätta mera om grupp infon jag var på i sunderbyn

 1, kirurgen började med att berätta hur operationen görs, vilka krav sunderbyns sjukhus kräver för att man ska få göra denna gbp, att man ska ha ett bmi på 40 eller 35 men vid 35 krävs det att man har andra åkommer som tex diabetes, högtblodtryck Dom vill att man ska ha haft gjort seriösa försök till viktminskning själv. Om man har ett missbruk, så görs inte op även vid pysiska sjukdomar, man ska vara utredd å klar med behandlingen och varit det i minst 2 år för att få genom gå op. Det man har i ryggsäcken finns kvar efter open! Dom vill att man ska ha en stabil psykosocial situation alltså inte att man ligger i skillsmässa tex samtidigt som man opar sig, sen rekomenderar dom att man berättar för sina anhöriga att man tänkt göra GBP, eftersom man kommmer att göra en sån stor livsförändring och att man behöver stöd.

2, Läkaren fokuserade nästan hela sina 50 minuter på vilka komplikationer som man kunnde få, De omedelbara komplikationen i samband med operationen ex sårinfektion,blodpropp, lunginflammation , urinvägsinflammation. Senare kan man få något som ärrbråk ( som åtgärdas med operation) Komplikationer specifikt relaterade till GBP är framför allt läckage från olika suturlinjer som finns inne i buken intäffar ca 3% -4% av fallen. läckage ger ofta långvariga problem (måste opas) med förlängd sjukhusvitselse i flera veckor och antibiotikabehandling. Sena komplikationer är framförallt magsår och näringsbrist, inre bråk kan uppstå ger smärta i buken och kräver akut åtgärd ( inträffar ofta månader eller år efter open! Tycker att det var otroligt bra information och att dom verkligen tryckte på vad som kunnde gå snett, och att när operationen är genomförd så finns det ingen väg tillbaka, gjort ät gjort. Sen forsatte han även om olika andra symtom man kunnde få och berättade att man måste vara noga med att tugga maten väl så att det inte lägger sig som ett lock, det kräver operation.

3. Psykologen Berättade om att man kunde prata med henne både innan och efter open, och om man ville ha hjälp , prata med någon utomstående om beslutet, ev om kirugen tycker att man är i behov som kan han remittera en dit innan han/hon bestämmer sig för ett godkännade av op.

 4, dietisten berättade hur vi ska äta både före och efter open, 6 gånger dagen. 4 veckor innan op så ska vi äta VLCD kost endast pulver eller bars eller liknade, så jag får inte äta modifasten för det är bara en LCD kost :( sedan efter op så är det 2 veckor med flytande (protein förstärkta )soppor som gäller, sedan 2 veckor med pure mat, sen till vanlig mat 1,5 dl - 2,5 dl mat gånger 6 per dag. vätska ska intas under hela dagen, kommer man efter så hinner man inte ikapp, eftersom att klunka i sig 0,5 l vatten inte längre kommer att funka.

5. kirugi Ssk Berättade hur lång kö tid det var, deras mål var att från det att remissen kom fram från våra VC så skulle tiden vara 6 månader, vi får först kallese för grupp infon, ca 3-4 månader efter grupp info blir det träff med kirugi läkarn å när man går därifrån så är deras mål att man ska ha op datum i handen, så allt som allt 6 månader, så inte någon lång väntetid. Sedan fick vi ett visit kort med telefon nr till henne för att boka tid hos läkarn , men hon sa vänligt å bestämt att dom inte mottager något samtal innan måndag, för mening är att vi skulle gå hem och fundera under helgen innan vi ringer, Sedan avslutades mötet .

Dom brukar ha med en person som genomgått GBP som får berätta sin historia, men hon dök aldrig upp! ;( lite synd tycker jag, hade varit lärorikt att höra hennes version, nog för att jag har en del människor som gengått detta som har berättat sedan har man ju sökt mycket på nätet så nog har man egeteligen info så det räcker .

På mötet var det en kvinna som med alla medel försökte få komma ifrån att måsta ringa måndag, hon vill genast sätta sig på kö listan pga av att hon hade svårt att komma ifrån arbetet å ringa, med ssk sa vänligt å bestämt att vi mottager inga anmälningar innan måndag, - jo men jag har funderat på det här i 10 år, spelar ingen roll sa ssk, reglerna gäller alla! Vet inte om kvinnan här fick panik och ville hinna före oss alla andra, dock är det ju inte det dom går efter, utan mera på när remissen kom fram till dom, å allvarligt om man nu har funderat i 10 år kan man inte vänta 6 månader till ?? Vi var en hel del människor på mötet, men blev uppriktigt chockad, om vi säger att vi var 60 pers så var vi 4 unga tjejer (30-35 år) En kille runt 25-30 år, sedan var resterande över 45, å mer än hälften var män, av någon andledning så trodde jag inte att det skulle vara så, men så var det ....

Långdag !!

Sitter på jobet igen 9-19, efter en ledig helg! Vi åkte till stugan lördag, för att åter åka hem igen samma dag, meningen var att vi skulle stanna till söndag, men barnen började tjafsa å bråka. Kännde absolut inte för att stanna i stugan om barnen bara lägger sin energi på bråk. Varnade dom men inget hände så hotet blev till verklighet, sagt å gjort vi åkte hem. Absolut inte kul 26 mil för inget ! Ja ja vi åker till helgen igen! Andra dagen i dag med små men många mål! än så länge går det fint!! Hoppas ni nu kan kommentera inläggen, verkar vara ett problem då jag bloggar via iphonen :( tråkigt, jag som tyckte det var bekvämt att blogga via den oxå! ska kika lite på det , men men tanken var väl att bara blogga via iphonen ibland! så problemet ska väl inte vara så stort! Hoppas iaf att min sambo idag hittar en bra köksvåg , lite lättare att bokföra maten när man vet gram, för på shapeup appen är det mesta i gram . Är det något ni vill veta ?? Fråga på !! Livet rullar på , å jag rullar med:)

Kommentarer

Jaha !!
Undra om det kan vara så enkelt att det inte går att kommentera för att jag skriver från appen på iphonen ?
Jag får ta med mig datorn på jobbet i morgon å skriva från den , så får vi se om det går då !

Ja då har dagen åter igen blivit kväll !
Vaknade sent idag , men hunnit fått in 5 av 6 mål ! Men det visade sig att jag har kvar 562 kalorier att äta har idag endast fått i mig 1127 kalorier !
Ska ju äta 1689 kalorier / per dag och 2 liter vätska för att tappa 1 kg i veckan !
Får se hur det kommer att gå , men idag känner jag mig tillfreds inte alls sugen på något ! Skönt !

Det här med minskningen i vikt vet jag ju inte riktigt hur det kommer att gå , ska kanske inte ha så mycket förväntningar eftersom jag just före jul fick veta att jag inte har någon , väldigt väldigt låg ämnesomsättningen , har börjat äta levaxin började på minsta dosen 25 , har nu 4 veckor senare fått höja dosen till 50 mg/ dag . Ny provtagning om 3 veckor , så ska väl kanske inte ha så höga förväntningar ännu !
Men ska vara ärlig å säga att hoppet lämnar mig inte !

Nä nu ta hundarna ut på promis en sväng , sen natti natt !
Jobb i morgon :(

Ha det bäst !


Första dagen i mitt nya liv !

Eftersom jag nu bestämt mig för att göra en GBP op , så har jag bestämt att hädan efter ska jag redan nu vänja kroppen å knoppen Att äta regelbundet , 6 gånger per dag ! Lite men ofta precis som jag kommer att få äta resten av mitt liv ! Och 2 litet vätska per dag !

Hoppas bara jag klarar av det nu då !
Har redan ätit 4 gånger denna dag ! Fasiken man äter hela tiden ju !
Har varit å inhandlat frysta hallon å keso å lätt youghurt till mellis !

Det stora provet kommer nu till middag !
Köttgryta å potatis , mums !
Men lite bara lite ! Ingen monster portion !
Blir en utmaning , men jag ska klara den !
Bästa är att sambon tycker det e bra , för när jag liks ska äta så lite så kan vi börja äta mera fisk !
Lyckliga han :)

Kusinen min skickade igår att det inte gick att kommentera , är problemet kvar mån tro , eller var det bara tillfälligt ?

Kram på er där ute !


Facebook !

Till mina vänner på Facebook !
Jag har inte blockerat er , jag har bara ställt mitt medlemskap på vilande !
Känner att fb tagit så mycket energi av mig , blev tillslut beroende ! Helt sjukt att man kan vara inloggad dygnet runt ! Är man så jädrans nyfiken ???
Är det där man ska få sin sociala bit förutom på jobbet ?
Nä måste säga att efter dessa 22 dagar utan har varit underbart !
Men men man ska aldrig säga aldrig , hipp vips så loggar man in igen !
Men just nu känns det bara underbart att vara utan ! :)

Så förlåt mig :)

Kram


Oj vilken dag !!

Oj ! Är vi helt säkra på att det inte var idag det var fredag den 13: de ?? Oj oj !
Inget farligt , men en semesterdag tillbringandes på flera sjukhus å vårdcentraler var inte min tanke !

Dagen började med att jag skulle iväg på sunderbyns sjukhus för grupp träff! Tur jag for i tid , snö rök å jävligt halkig E4 à . Men lyckas komma i tid iallafall , kom in på kirugen å där var det massor av knubbisar gick inte riktigt ta miste på om jag kom rätt ! Ja iaf så tog jag nr kapp å satte mig , nr 6 hade jag tur ! Blev min tur att anmäla mig i receptionen å när jag då kom fram å började meddela vem jag var hör jag en kille säga URSÄKTA jag tror jag har nr 6 😱☺ nä sa jag det har jag , sen kollade vi ! Pinsamt jag hade nr 9 !
Bra start , ursäktade mig å blev knall röd !! Men sur vart han inte i allafall ! Tur !
Sen hade vi då grupp träffen , mycket bra info !
Man fick mycket att tänka på iaf !

Sen när mötet var över var min nästa plan att käka lunch , men inte det såg att jag haft flera missade samtal från skolsköterskan + att hon hade skickat sms , sonen min hade gjort sig illa i armen , så järnet tillbaka till byn , hämta honom å iväg till läkarn på vc , DEnne läkare kom från Kina , å frågade vad som hänt å kollade på sonens armbåge , i panik säger han nä det här måste ni åka in till Piteå med , han måste RUNKA armen , jag å sonen på 14 år tittade på varandra å höll på att brista ut i skratt , inte lätt för han att bryta så mycket , men sagt å gjort så åkte vi in till Piteå , in på röntgen sen vänta , ner på akuten för att träffa en till läkare , sonen fick åter igen berätta vad som hänt ! Läkarn såg konstig ut , fick be han kolla på runk resultatet , nä röntgen svaret , jaha har han redan röntgat , läkarn iväg å vi åter igen vänta vänta vänta , sen kommer läkarn in , nä inga skelletskador , börja känna å klämma sen blev läkarn lycklig som ett barn , han höll på å vände å vred sonens arm , såg att sonen nästan ville slå till han , för ont gjorde det !
För i nästa Sekund kunna sträcka ut armen ordentlig ! Sonen lika chockad som jag !
Någonting hade iaf låst sig , hoppat ur led i armbågen , nåt på sidan om armbågen ,
Så efter alla dessa timmar nu åter hemma !

Jo när jag hämtade sonen från skolan så var vi mm från en krock , en gamgubbe sket i höger regeln å bara körde ut , fick panik bromsa å väja mot snöhög annars hade jag kört in i hans passagedörr ! Morr la mig på tutan å var förbannad !
Men han var då klart i sin egen värld för 3 SEK senare skulle han ut på en en annan väg , körde bara ut utan att titta å var åter igen på väg å orsaka en olycka!

Så nu mina vänner har man tagit sig en varm dusch å ett glas vin !
Å njuter att allt gick bra idag iaf !

Å mitt möte på jobbet fick dom klara sig utan mig :)

Trevlig kväll !


Strax iväg !

Nu är det snart dax att sätta sig i bilen å dra iväg till Luleå , sunderbyn nästa ! Vädret är väl inte så kul , snöar ! Så bäst att åka i tid !
Spännande , å intressant ska det bli ! Lite jobbigt känns det oxå , gillar inte att vara bland en stor klunga människor , har genom åren blivit värre , tänk att man låter andra människors tankar styra så mycket ! Rädd att alltid vara den som är annorlunda , stor å klumpig !
Men på ett sätt så är det ju skönt idag ! Vi sitter ju alla i samma båt !
Så det ska väl gå bra hoppas jag !
Skriver mera i eftermiddag :)
Kram på er !


I morgon en spännande dag!

Kommer verkligen att försöka blogga mycket , delge mig om ett och annat. Bloggen kommer att bli min soplåda för tankar och känslor!

Den 28 november träff med läkare fick remiss Till Sunderbyns sjukhus för GBP !
Redan den fått tid för gruppträff på sunderbyn för info om GBP operation med läkare , dietist och en person som är GBP opad!
Så i morgon Den 20 januari är det dax!
Ska bli spännande att få all info, fast måste ju säga att jag är rätt informerad ändå! Men information dödar inte!

Det enda jag egeteligen är riktigt störande nervös över är, kommer jag att klara mig utan några rigtigt hemska komplikationer??

Den frågan kan ju ingen riktigt svara på , ingen ! Så det känns jobbigt !

Har följt med Lindas blogg www.trasdockanlinda.blogg.se ! hennes liv blev verkligen förstört av denna op, hon som hade drömt om ett helt annat liv, än det hon fick, hjärtat riktigt värker när jag läser hennes blogg! Hoppas verkligen att hon snart får den hjälp hon behöver, för hennes skull, hennes barn och man! Tänk om det fanns något man kunde göra för att hjälpa henne!
ursh, man blir så berörd av hennes historia.

Så med den informationen så bör man nog tänka sig för en eller två eller rent av 1000 gånger innan man väljer denna metod! För det finns ingen garanti att ditt liv blir bättre bara för att du gör en GBP op!

Det man hör är ju solskens berättelserna, så man bör söka info även av mardröms berättelserna oxå!
Så att man får sig en sann bild av vad som kan hända!

Jag har inte berättat för så många i min omgiving vad jag har tänkt det tar jag när det närmar sig!
Min sambo är medveten ( han var inte positiv till en början, men han behövde nog bara tid på sig att fundera å tänka )
sen är det min Underbara , starka kusin som vet ! Hon är verkligen helt underbar finns där i alla lägen! LÖV YOU :)
Sen en kollega till mig som dessutom är GBP opad, hon kommer att bli eller hon är min mentor igenom detta , hon har erfarenheten och förståelsen!

Sen Snart så kan det ju vara så att mina anhöriga , och vänner hittar denna blogg!
Så om ni gör det säger jag Välkommen ! :)

Tänker inte ta det bland mina anhöriga å vänner förrän det börjar vara dax, för det finns så mycket fördomar, och åsikter å just nu känner jag inte för att måsta stå till svars!

När diskutioner om överviktiga kommer på tals så får man bara höra, jamen det är ju bara att äta mindre och röra sig mer, där är lösningen , å dom som gör en GBP OP tar bara en qvick fix!
Blir så föbannad när jag hör det, visst måste även jag förstå att bland alla som gör denna op kanske en bråkdel gör det pga det, men jag hoppas verkligen att de som tar beslutet att faktiskt göra denna op är medveten att det är absolut ingen qvick fix! Det är ett beslut som du får leva med resten av ditt liv! vare sig open gått bra utan komplikationer, men du kan ju även vara en bland dom som faktiskt får en jädrans massa problem!

Nu dax att jobba lite!


Välkommen till min nya blogg!

JA då var det dax att åter igen börja blogga!
kommer att blogga om min planerade GBP operation! Om den nu blir av!
Har varit å fått remiss åter igen, men känner mig nu mogen för det här steget! Är mest orolig att kirugen kommer att neka mig operation, fråga mig inte varför men det är en känsla jag har!

Har så många gånger de senaste 16 åren försökt att få ordning på min vikt ! men inte lyckas, säg vad jag inte provat ?? Har nog testat allt, men inget funkar . Inte ens modifast kur!
Men samtidigt så har jag nu fått svar på varför oxå, i samband med att jag var hos min läkare för att få en remiss så gjordes en massa prover, å dessa prover visade att jag tydligen har Hypotyreos ( låg ämnesomsättning) så det förklarar mycket , blev en massa aha upplevelser när jag började läsa på om det, förklarar alla mina symtom, jag trodde nästan att jag var på väg att bli utbränd eller ordentligt pling plong i huvudet!! Förklarar allt :)
otroligt skönt !

Så följ med mig i min resa!


RSS 2.0